Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Sarcasm și multă voie bună la Romanian Startups


sarcasmȘtirea Antenei 3,„În Premieră: Românii, cei mai buni în IT din toată Europa”, declanșa pe grupul Romanian Startups, o discuție puerilă,dar care reușea să ridiculizeze IT-ul românesc.

Iata, daca mai era cazul, inca o mostra de imbatare cu apa rece a presei romanesti vis-a-vis de starea tech-ului de la noi. Cu tot respectul pentru cei mentionati in film si munca lor, intre care unii imi sunt prieteni buni, ma intreb de ce ne tot vedem noi romanii asa lideri in conditiile in care Ungaria are un LogMeIn (500M+ capitalizare bursiera), Prezi (spre 40M utilizatori worldwide), Bulgaria pe Telerik (care isi cumpara startupurile competitoare din Silicon Valley) etc. Amuzant”.

Mie mi se par mai amuzante corelațiile necauzale cu Telerik sau alte povești de succes. Singurul adevăr evidențiat de textul de mai sus fiind lipsa de maturitate a mediul antreprenorial românesc, IT-ul fiind doar un instrument. Mi s-a întâmplat să critic deseori atitudinea incorectă pe care angajații o pot avea în îndeplinirea unui obiectiv, dar nu pot tolera nici ironiile destructive ale neaoșilor elitiști. Vorbesc acum despre un caz infim și izolat, ales special tocmai pentru a simplifica problema.

Și când vedem asemenea răutăți, deseori agresive și cu iz de răzbunare,mai are sens să ne mai punem problema afilierii?

Găsiți mai multe detalii despre Cornel Fătulescu în categoria despre mine sau la pagina de contact.

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți ca voluntar pe pagina membrilor AgileHub, asociație în care sunt cofondator, ca mentor la ScriuCod, ca CTO la Pentalog sau să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați la pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 1160 ori