Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Încrederea și managementul „comandă și controlează”

Mi se întâmplă frecvent să-mi setez un subiect în minte, să reflectez asupra lui pentru a mia oară, și să văd dacă-mi vin idei noi. De exemplu, ieri mă gândeam la motivele pentru care managerilor le este greu să renunțe la putere acuzând mereu lipsa de încredere față de echipa dată. Răspunsul Lyssa-ei Adkins, din cartea Coaching Agile Teams, mi se pare simplu și elegant:

Să-ți revii din abordarea comandă și controlează, crește încrederea în echipă. O pastilă greu de înghițit deoarece acest comportament, comandă și controlează, creează un cerc vicios care erodează încrederea. Uite cum funcționează: Nu ai încredere în echipă, deci le spui cum să facă. Ei fac cum le zici, nu chiar ce au vrut să facă. Rezultatele nu sunt așa cum ți le-ai dorit, deci le spui cum să facă din nou, de data aceasta mai explicit. Și ciclul continuă. În acest ciclu, toată lumea își pierde încrederea„.

Cum_este_erodată_încrederea_de_managementul_„comandă_și_controlează”

Încrederea și managementul „comandă și controlează”

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți ca voluntar pe pagina membrilor AgileHub, asociație în care sunt cofondator, ca mentor la ScriuCod, ca CTO la Pentalog sau să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați la pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 1571 ori