Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Training Scrum gratuit la Brașov – 31 August, 1 Septembrie 2013

Atenție!Data și locul evenimentul s-au schimbat. Modificările sunt reflectate și în acest articol dar vă încurajăm mai degrabă să parcurgeți programul actualizat și publicat aici.

scrum

Poate că la mai bine de două luni de la primul articol legat de Scrum și Managementul agil în România, ar fi bine să mai vin și cu câte-o soluție din când în când?! Este momentul să trecem la fapte! Și cum orice călătorie lungă începe cu un prim pas, dar nici nu știu câți pași s-au făcut până acum, sunt hotărât să ajut comunitatea de IT din Brașov în a face încă un pas.

sala2sala

Astfel, am pregătit pentru brașoveni primul curs de Scrum gratuit și adresat publicului larg. Și precum n-am dorit să descurajez vreun angajat dintr-o companie anumită prin organizarea evenimentului într-unul din sediile concurenței, am făcut apel la Terroirs Boutique du Vin Facultatea de Matematică și Informatică- Universitatea Transilvania Brașov, care prin bunăvoința lor ne-au pus la dispoziție o sală parcă făcută pentru astfel de evenimente și fără de care ne-ar fi fost mult mai greu să derulăm exercițiile practice.

În acest curs vei învăța:

 • lego5valorile și principiile agile, indispensabile implementării unui Scrum veritabil,
 • regulile Scrum (roluri, evenimente, artefacte),
 • gestiunea produsului cu Scrum,
 • estimarea și planificarea unui proiect Scrum,
 • pregătirea, lansarea și derularea unui proiect Scrum,
 • prezentarea unor cazuri concrete de implementare

 

Nu numai că este vorba de un curs gratuit, dar aveți și opțiunea adaptării unui sfert din program la nevoile și întrebările dumneavoastră. Vorbim de ultimele 4 ore din cea de-a doua zi, parte din agendă pe care urmează să o propuneți în momentul înregistrării și pe care o vom revizui împreună în primele 15 minute din prima zi.

Cui i se adresează acest curs?

Trainingul este gândit în așa fel încât să răspundă nevoilor de înțelegere ale tuturor participanților la un proiect IT, începând de la faza de idee a produsului până la crearea echipei sau lansarea produsului în producție:

 • scrumtehnicieni: programatori, arhitecți, responsabili cu calitatea tehnică, ingineri calitate, graficieni,
 • oameni orientați spre înțelegerea și dezvoltarea exigențelor funcționale: responsabil produs, analiști, oameni de marketing sau responsabili cu testarea,
 • responsabili cu organizarea: lideri de echipă, șefi de proiect sau directori de departament IT.

Daily_sprint_meeting

Chiar dacă nu a făcut parte din intențiile mele inițiale, de-a lungul timpului, am integrat cu succes la astfel de cursuri și specialiști mai puțin implicați în procesul de producție dar indispensabili în procesul de creare a echipei sau cu menținerea unui mediu de producție propice pentru angajați, precum cei din zona RH/recrutori. Ei/ele nu și-au exersat activitățile curente în cadrul exercițiilor, ci au jucat efectiv rolul unui membru al echipei de producție, iar asta le-a permis să înțeleagă mult mai bine componentele cheie ale acestui set de reguli, din ce în ce mai popular.

Metoda de predare

lego2Din cele 1.5 zile de agendă deja planificate, 75% reprezintă activități de practică. Scrum-ul este un set de reguli simplu dar deseori foarte greu de implementat, ceea ce justifică necesitatea exemplificării tuturor principiilor prin simularea unei experiențe cât mai aproape de realitatea cu care ne vom întâlni pe proiectele noastre.

Pe scurt, vom profita de fiecare minut petrecut împreună pentru a ne juca și a învăța la modul cel mai plăcut posibil tot ce ține de acest cadru colaborativ!

Despre derularea evenimentului:

 • lego1Formatorul: Cornel FĂTULESCU
 • 2 zile (31 august,1 septembrie 2013)(29,30 august 2013)
 • Programul: de la 09:00-18:00
 • Comunicarea: limbra română
 • Materialele de curs: în limba engleză, participanții vor primi pe e-mail și varianta electronică după participarea la curs
 • Locul: Terroirs Boutique du Vin, Wine Bar · Event · Cafe
  Diaconu Coresi, 500025 Brasov, Romania
   Facultatea de Matematică și Informatică – sala P.II.2.
 • Cursul se ține doar dacă avem măcar 4 înscrieri.
 • Numărul maxim de înscrieri permise este de 30<strike>15, datorită sălii de curs care nu cred că ne va permite desfășurarea corectă a exercițiilor în cazul mai multor persoane</strike>.

Despre mine ca formator:

openagileÎn ultimele 12 luni și doar pe subiecte legate de management agil, am format 105 persoane, angajați ai clienților companiei sau în cadrul grupului, iar proporția se păstrează de la an al an din 2009.

Public speaking din Aprilie 2012 – OpenAgile Timișoara 2012, ICT Summit 2012, CodeCamp Septembrie 2012, CodeCamp Aprilie 2013, NetCamp 2012, IM World 2012, IT Camp 2012 și o serie de conferințe din Franța.

Mai multe informații despre mine aici.

Înscriere

Vă rog să completați următorul formular!

Găsiți mai multe detalii despre Cornel Fătulescu în categoria despre mine sau la pagina de contact.

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți ca voluntar pe pagina membrilor AgileHub, asociație în care sunt cofondator, ca mentor la ScriuCod, ca CTO la Pentalog sau să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați la pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 1202 ori