Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Ce nu mi-a plăcut în Turcia?

6 ani de la ultima vacanță pe litoralul românesc. Ne simțim bine și în niciun caz fraieriți.

La hotel am ajuns undeva în jurul orelor 17:00. Era puțin sub ce ne-am imaginat în urma vizualizării pozelor, dar se încadra în așteptări. Ne-a speriat o domnișorică care gândea cu voce tare: „nu mai știam că sunt camere”, „oricum este ultima cameră pe care o mai avem”, „ați făcut deja plata?” și parcă mai era ceva…Dar eu nu m-am panicat. Experiența Turciei m-a pregătit pentru următoarele 10 concedii. Am lăsat-o să-și revină în fire. M-a asigurat c-avem vedere la mare, ne-a dat detaliile de conectare la internet și-a trimis pe cineva după pătuțul pentru copii.

Nicio emoție. Niciun nerv consumat. Anul trecut în Turcia, eram deja plin de draci până am trecut prima dată pragul camerei. Ne-am înțeles ca turcii! Și asta pe toate limbile posibile. Când nu mergea cu engleza și-mi ziceau: „russian?,russian?”, o trimiteam pe Olga să se înțeleagă cu ei, ca să-mi zică că vorbesc rusa și mai rău…Am avut parte de tot felul de neînțelegeri mărunte de genul: am negociat să avem vedere la mare – pentru noi a fost chiar un fator decizional în alegerea hotelului – din balcon scot capul într-un alt zid, sau accesul la internet care se oprea la intrarea în camera mea, ș.a.m.d. Dar, cireașa de pe tort a fost cu late checkout-ul. Ne anunță că trebuie să specificăm dacă vrem late checkout. Eu le zic din prima zi, dar asta nu se poate. Trebuie să mă întorc cu exact o seară înainte de plecare să le reamintesc. În fiecare seară le-am făcut o vizită în acest scop. Aveam o vagă bănuială că vorbesc cu pereții și că nu are nicio logică toată treaba. În ultima zi, dăm să ne întoarcem în cameră după prânz șiiiii? surpriză?! Nu mai merge cheia. Și bagă ceartă cu ei o jumătate de oră în fața hotelului. Am făcut apel la cele mai balcanice abilități de negociere până când am fost lăsați să ne continuăm ultimele ore din sejur la noi în cameră. Și asta nu e tot. Întreb întreg personalul aliniat la ghișeu: „Ați reactivat cheia? Să nu urc la etaj și să nu meargă!”. Mi s-a răspuns mereu cu aceeași privire tâmpă: „Da! Sigur merge cheia!”. Urcăm la etaj. Încerc cheia. Nu merge. Exact ca în filmele cu proști! Doar că eu păream să joc rolul de păcălici.

Singurul lucru care m-a supărat în concediul de pe litoralul nostru până acum este toată amintirea asta cu Turcia =)). Puteam să scriu un eseu întreg despre această vacanță din 2012 și grămada de întâmplări, acum hazlii, dar care ne-au costat cu 50% mai mult în 2 adulți și 1 copil decât concediul de anul ăsta în 3 adulți și 2 copii.

Găsiți mai multe detalii despre Cornel Fătulescu în categoria despre mine sau la pagina de contact.

Cornel FătulescuArticol scris de Cornel Fătulescu. Găsiți mai multe informații despre Cornel Fătulescu pe pagina membrilor AgileHub, în articolul despre mine sau la pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 974 ori

4 comments for “Ce nu mi-a plăcut în Turcia?

 1. andrei
  20 august 2013 at 10:15 AM

  Fiecare cu experientele lui… Eu am fost de doua ori in Turcia si nu am avut nicio problema majora. Da, e mai scump decat la noi dar depinde ce compari. La noi nu cred ca gasesti un hotel cu toate facilitatile pe care le are cel mai slab hotel de 5 stele de la ei. Alge, stat pe plaja la gramada, intrat in apa tot la gramada. Poate ca dupa ce o sa mi se intample ceva rau in Turcia o sa schimb destinatia dar pana la al nostru litoral mai e Grecia, Cipru, Spania…
  2 persoane, 7 nopti, hotel de 5* UAI, avion = costuri totale de X EUR
  Ieri auzeam ca a inceput sezonul de reduceri la noi: hotel de 4* scade pretul pe noapte de la X EUR la X EUR. Sper ca aveau macar micul dejun inclus.

 2. Cornel Fatulescu
  20 august 2013 at 1:41 PM

  Bună Andrei și mersi de comentariu.
  O fi o chestiune de ghinion în Turcia și noroc la noi. Am fost la hotel de 5 stele http://www.galerihotel.com/new/index_en.html și acum suntem în Venus la un hotel de 4 stele http://www.palacehotel.ro/palace_photos.html. E mult mai bine cu excepția unui singur lucru pentru care am să fac un articol separat. Plaja este la fel de curată/murdară ca în Turcia, fără alge și toate contra argumentele pe care le-ai înșiruit mai sus. Iar partea cu plajă la grămadă mi se pare complet invers. Trebuia să mă trezesc până la 07:00AM ca să merg pe plajă la marcat teritoriul, pentru că altfel nu mai găseam un șezlong disponibil – deși cu plată – după micul dejun. Și plaja era mică și prăpădită rău de tot. Oricum eu n-am fost în multe locuri în Turcia. E vorba doar de o experiență. Una nereușită rău de tot. Erau oameni foarte fericiți pe lângă noi (nemți, români, moldoveni, ruși). Poate mai e și o chestiune de pretenții/gusturi.

Comments are closed.