Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

La mulți ani România!

 

La mulți ani România!

Nicio sărbătoare din an, nu mă solicită intelectual mai mult decât draga noastră zi națională! Mă fascinează pur și simplu modul în care s-au îmbinat evenimentele istorice, efectele acestora asupra societății românești și în special decalajul dintre convingerile populației acelor vremuri cu cele ale românilor de azi. În fiecare an mă rătăcesc printre gânduri căutând informații și încercând să retrăiesc emoțiile personalităților implicate. Cugetele mele pornesc într-o cu totul altă direcție față de anii precedenți. Duminică căutam pe google articole despre ce înseamnă a fi român și cum definesc alții însușirile noastre de neam. Primul răspuns l-am găsit pe HoriaSima.ro și m-am oprit imediat. Știam că risc să fiu subiectul multor ironii încercând să răspund unor astfel de întrebări, dar când am ajuns la legionari am început să-mi pun problema mult mai serios.

Astă seară, nu m-am mai putut abține și mi-am reluat căutarea pe internet. Am descoperit o colecție drăguță de discursuri politice, pamflete și multe articole care ne îndeamnă pe toți la emigrare sau sinucidere. Nici nu-i de mirare că se uită strâmb la mine colegii și prietenii când ajungem să discutăm despre valorile noastre, ale românilor, despre datoria și drepturile pe care le avem. De fapt, multe dintre convingerile pe care le am se tălmăcesc inconștient asemeni discursurilor politice față de care evoluția ne-a învățat să arătăm dispreț și să opunem rezistență.

La mulți ani România! Cornel Fătulescu 3

Dar eu nu sunt nici românofob și nici omul care doar stă și critică din opoziție. Am învățat că indiferent de ce a fost în capul FSN-iștilor când au fixat ziua națională, la originile acestui întâi de decembrie, găsim împlinire, dragoste și foarte multe sacrificii. Am învățat că oamenii au șanse mai mari să supraviețuiască în grup decât ca homo economicus și că educația este cheia fericirii noastre. Tot ce-mi rămâne mie de făcut este să mă bucur de fiecare moment pe care-l am alături de familia mea pentru a transmite mai departe emoțiile pozitive și nevoia de a construi un viitor mai bun, împreună, pentru noi și pentru ceilalți.

La mulți ani România!

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți ca voluntar pe pagina membrilor AgileHub, asociație în care sunt cofondator, ca mentor la ScriuCod, ca CTO la Pentalog sau să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați la pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 889 ori