Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Care sunt cele mai bune post-it-uri?

Cu siguranță te-ai întrebat și tu măcar o dată care sunt cele mai bune mărci de post-it-uri. Și m-am gândit weekendul trecut să fac un test. Ideea mi-a venit când mergeam să-mi cumpăr câteva de la Carrefour și mă uitam la prețuri. Mereu mi s-a părut jenant să stau să tot lipesc notițele adezive la fiecare 30 de minute, așa cum tot văzusem că li se întâmpla unora la ateliere, iar din acest motiv, am cumpărat întotdeauna doar de la marca Post-it. Însă diferența de preț dintre acestea și restul este destul de mare. Cu alte cuvinte, weekendul trecut, după atâția ani de folosit marca Post-it, mă întrebam dacă se justifică prețul.

Am cumpărat câte un exemplar din toate tipurile de notițe adezive pe care le-am găsit:

 

 

Ajuns acasă, am lipit câte trei notițe din fiecare set pe trei suprafețe diferite:

  • pe zid,
  • pe foaie de flipchart și
  • pe o tablă magnetică lucioasă.

Rezultatul a fost surprinzător. În afară de marca skyglory cu care m-am luptat să le desprind fără să le rup din set și se dezlipeau de îndată ce le așezam pe suprafață, toate celelalte s-au comportat la fel. Niciuna din celelalte mărci nu s-a desprins de pe zid, de pe foaia de flipchart sau de pe tabla magnetică. Trebuia să fi încercat și pe geam, dar testul acesta îl voi face abia când mă întorc din Franța săptămâna următoare. Ciudat este însă că din punctul de vedere al experienței de scris pe notiță, modul în care cerneala era absorbită sau zgomotul produs în momentul scrierii, parcă cele de la skyglory erau cele mai în regulă. Restul mărcilor erau la fel.

Sunt încântat de rezultatul acestui experiment în urma căruia cred că voi înjumătăți bugetul de post-it-uri. Voi ce părere aveți?

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți ca voluntar pe pagina membrilor AgileHub, asociație în care sunt cofondator, ca mentor la ScriuCod, ca CTO la Pentalog sau să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați la pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 1906 ori