Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Cooperativa munca în zadar


În continuarea articolului „Până la urmă, nu-i tot aia?”.

Ați citit cartea „Sînt o babă comunistă”? Chiar dacă n-ați făcut-o, cu siguranță ați auzit de faimoasele povești în care se vopseau găinile în gri sau toată lumea se oprea din muncă că vine tovarășul în vizită și trebuie să se facă curat. Exact la fel pare să se întâmple înainte de un audit de calitate. Nu contează că tona de documentație n-ai făcut-o pentru că nu ți s-a părut utilă până atunci sau că s-ar putea să nu conteze nici cât de puțin că versiunea unui document esențial este greșită. Nu doar că procesul de calitate n-a fost respectat, dar mai consumăm și din buget ascunzând firimiturile sub preș.

Acum, să ne închipuim cum își privește echipa managerul care stă și bagă transpirat la documentație pe ultima sută de metri. Managerul n-are timp să-și dea seama. Va constata efectele pe barba lui cu următoarea ședință despre leadership.

Nimeni nu vede mai repede inutilitatea muncii prestate decât echipa. Cel puțin, fiecare individ poate aprecia cât s-ar plăti pe el însuși pentru aproape orice tip de activitate. Surprinzător, dar de fiecare dată când am adresat pentru prima dată întrebarea: „Dacă ar fi să fii tu clientul, ai plăti toată documentația asta?”, mi s-a răspuns cu un Nu categoric. Întrebarea fiind oarecum intruzivă o adresez foarte rar și într-un cadru informal, și deși cred că-și merită mereu răspunsul, nu o recomand. Cornel FĂTULESCU Cooperativa_munca_în_zadar Citește în continuare… Cooperativa munca în zadar – Găsiți mai multe detalii despre Cornel Fătulescu în categoria despre mine sau la pagina de contact.

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 1879 ori