Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Definiții pentru kanban

Termenul de kanban poate însemna mai multe lucruri. În tot ce am făcut, am vorbit și am scris despre Kanban am folosit definițiile extrase din cărțile lui David J Anderson (creatorul metodei Kanban) și Laurent Morisseau:

Definiții pentru termenul kanban:

  • o cartelă kanban, cu k mic, reprezintă un element de realizat. Când vine vorba de IT, un astfel de element poate fi reprezentat de o cerință pe care ne dorim s-o implementăm sau un defect.
  • un sistem kanban, cu k mic, se bazează pe procesul de realizare existent. El vizează să furnizeze valoare în continuu printr-un flux de tip trage de cartele kanban. Realizarea muncii reprezentată de cartelele kanban este declanșată la momentul potrivit.
  • un tablou (panou) kanban, tot cu k mic, este vizualizarea unui sistem kanban, fie că vorbim de o reprezentare fizică sau virtuală (prin diferite instrumente de management al proiectului, precum Jira)
  • metoda Kanban, cu K mare, este o abordare de management al schimbării care utilizează un sistem kanban și se bazează pe un demers de ameliorare continuă.

În japoneză kan-ban înseamnă literalmente cartelă-semnal.

exemple_de_limite

Definiții pentru kanban

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 3548 ori