Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Despre soluții simple


În continuarea articolului „Surdu’ n-aude, dar le potrivește”.

Eram la un client în Franța pe vremea când iPhone-urile câștigau piață și în România – nu mai știu exact, dar cred că pe la mijlocul lui 2009. Din partea unei echipe din România, Product Owner-ul primește pentru prima dată o poză cu o diagramă desenată pe tablă, la care un coleg de lângă el spune:

– N-a putut trimite și el un document ca toți ceilalți! Probabil că asta le-a luat doar 5 minute.

Exact! Foarte probabil că nu le-a luat ore în șir să trimită poza, dar s-a atins același scop. Un alt exemplu este folosirea diferitelor instrumente pentru crearea wireframes-urilor. Cel puțin creionarea primelor variante de interfețe poate fi făcută pe tablă sau pe hârtie. Efortul scade la doar câteva minute. La fel pentru urmărirea progresului pe proiect, și doar atunci când informația trebuie radiată către actori din diferite locuri sau decorată pentru a aduce mai multă valoare de business să începem să discutăm de stocarea lor pe Confluence, utilizarea unui Jira sau despre nevoia unui Visio.
Despre_soluții_simple

Citește în continuare…
Despre soluții simple – Găsiți mai multe detalii despre Cornel Fătulescu în categoria despre mine sau la pagina de contact.

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 2036 ori