Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Jumătatea plină a paharului


În continuarea articolului „Cooperativa munca în zadar”.
Există și o parte bună la toate aceste probleme legate de utilizarea instrumentelor prea sofisticate. Ai un punct de pornire. Ai vrut o schimbare. O schimbare în mai bine, care să motiveze echipa și s-o angreneze în a-și face treaba mai bine.
Îmi aduc aminte de o echipă de 4 analiști de business, care se lupta cu MockFlow. Ateliere de 4 ore, cu câte o pauză de 10 minute la fiecare oră. Primii doi analiști, mai aproape de tastatură, înjurau de toți zeii încercând să alinieze toate stereotipurile cât mai lizibil. Ceilalți doi testau limitele serviciului WhatsApp. Mureau de plictiseală în ultimul hal. Conform procesului, erau obligați să trimită sugestiile lor unui expert în ergonomie, ca apoi el să-și dea cu părerea urmând să le transforme într-un fel de prototip web (doar cu HTML/JS/CSS), înainte ca analiștii să poată continua lucrul la User Story-uri.
După sugestia de a desena pe tablă, lucrurile s-au schimbat radical. Au început să colaboreze în adevăratul sens al cuvântului. Un ecran nu lua mai mult de 10 minute. Făceau poză cu telefonul și o trimiteau la expertul în ergonomie. Efortul total petrecut doar la această etapă din procesul de definire a User Story-urilor s-a diminuat cu 75%. Curând, nici n-a mai fost nevoie de expertul în ergonomie decât pentru niște sfaturi, care s-au dovedit mereu foarte utile.
De fapt, partea bună este că înlocuirea instrumentelor sofisticate și scumpe sau diminuarea importanței lor,  generează atâta mulțumire în cadrul echipei că ajungi să te bucuri ca manager că le-ai avut. Toată lumea se va putea concentra acum pe fondul real al proiectului, iar tu vei deveni un manager de succes.
Jumătatea_plină_a_paharului
Jumătatea plină a paharului – Găsiți mai multe detalii despre Cornel Fătulescu în categoria despre mine sau la pagina de contact.
Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 1699 ori