Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

La mulți ani, mami!

Protagoniști Cornel Fătulescu10 august 2013. Astăzi am avut o misiune specială. Mâine este aniversarea lui Mami. Trebuie să ne găsim o scuză bună să ieșim din casă și să-i pregătim cadoul surpriză. Fiecare are rolurile bine definite în toată strategia asta: Darius trebuie să facă ceea ce știe el cel mai bine. S-o țină pe mami ocupată și s-o stoarcă de energie astfel încât mami să n-aibă nici cea mai vagă bănuială despre ce punem noi la cale. Corneluș trebuie să vină cu idei de cadouri și tati să gestioneze bugetul și să faciliteze misiunea =)). Obstacolul principal era păstrarea secretului și să-l fac pe Corneluș să înțeleagă adevăratul sens al cuvântului „surpriză” – mami nu trebuie să știe!

Începutul

Protagoniști Cornel FătulescuDarius trece la acțiune, luând-o pe mami la plimbare. În jurul orei 11:00, stabilim cu Corneluș ultimele detalii și plecăm la cumpărături. Numărătoarea inversă începe. Avem timp până la 14:00 să cumpărăm tot ce ne-a cerut mami, atât de pe lângă casă cât și de la Carrefour, cadourile din centru și să facem și o cursă cu mașinuțele de formula 1 din Piața Sfatului.

Prima primejdie

Ne-am întors cu pepenii și încă câteva legume și fructe de la aprozarul de vizavi. Lăsăm totul la ușă. Coborâm, și jos în fața scării ne întâlnim cu Darius și cu mami. Ne salutăm militărește și exact înainte de intrarea lor în lift, Corneluș își dă drumul la gură prea devreme: „Tati! mergem să-i luăm mărgele lui Mami?!” În jur e liniște. Nu știm dacă mami a auzit.

Ne-am făcut de cap

curajosul-captain-america-194179Suntem pe Mureșenilor, tocmai după cursa de cinci minute. Prima piesă din cadou am căpătat-o la United Colors of Benetton. Un tricou drăguț de vară la care se adaugă bineînțeles și un tricou de marinar pentru Corneluș. Și când mă gândesc că intrasem să-mi cumpăr o bască…

Intrăm la Cărturești. Ne întoarcem încărcați cu „Basme” de Petre Ispirescu, „O inimă de broscuță – Valsul stelar al vieții” de Gheorghe Vârtosu, „Alice în țara din Oglindă” de Lewis Carroll, „Ești COOL și dacă vorbești corect” de Academia Română, „Curajosul CAPTAIN AMERICA – începuturile” de la Marvel.

Cadoul

cărți cadou Cornel FătulescuDSC_0025

Tot aici adăugăm greutatea cea mai mare la cadou: „Cercul Mincinoșilor” de Jean-Claude Carriere și „Fetițele – Rude sărmane” de Ludmila Ulițkaia.

Ulterior mai cerem o punguță specială în care mai vârâm: un ceai pesemne foarte căutat, o felicitare cu matrioshki și un cartonaș cu abțibilduri cu steluțe, cerut insistent de Corneluș în vederea ornamentării pachetului final.

DSC_0028

DSC_0030

Ieșim împliniți de la Cărturești și mergem agale pe Republicii până găsim niște mărgele pentru mami, care să ne placă suficient de mult încât să putem considera cadoul complet.

La Carrefour

DSC_0031

Ne oprim în dreptul la Meli Melo Paris – deși, de fiecare dată când intru acolo parcă mă apasă ceva pe conștiință – să vedem dacă găsim și o brățară pentru mami. Bingo!

Ne-am umplut coșul cu chestii puține dar voluminoase și ne-am îndreptat spre casă depășind considerabil ora la care trebuia să fim sătuli și în pat. Acasă mami era prinsă cu ale ei, așa că, noi ne-am strecurat destul de ușor cadoul fără urmă de suspiciune.

A doua primejdie

DSC_0029

Ne-am trezit. Corneluș nu mai rezistă tentației de a vorbi despre felicitare și mă tot întreabă când putem lipi steluțele…Considerăm că-i mai bine să scăpăm de cadou cât mai repede. Găsesc DVD-ul cu Fitness, cumpărat vineri, completez cadoul și îl întreb pe Corneluș ce să scriem în felicitare: „Dragă mami, te iubim foarte mult!”. Zis și făcut. Mami ne deranjează și deschide ușa la cameră. Ascund felicitarea în cutia cu lego. Corneluș: „Mami, pleacă! că noi îți pregătim o surpriză”.

DSC_0027

Și aproape că ne-ar fi ieșit, dacă nu mă înhămam eu la un telefon în timp ce Corneluș mai lipea niște steluțe pe felicitare. Plin de nerăbdare, mititelul nu s-a mai abținut să nu meargă la mami să-i dăruiască o steluță și să-i spună „La Mulți Ani!” cu felicitarea în mână.

Trec prin bucătărie. Mami nu zice nimic. Îl iau pe Darius. Mă întorc în cameră, împachetăm totul și venim cu cadourile. Ne-am primit mult așteptatele îmbrățișări și sărutări ca să aflu la final de zi că nu am fost suficient de discreți! Acum nu mai contează, ne vom pregăti mai bine pentru la anul.

Un pic de timp doar pentru noi

Seara s-a terminat cu o ieșire la cinema de parcă ar fi fost ziua mea. Am fost la „The Wolverine”. Mie mi-a plăcut la nebunie, în timp ce Olga a ațipit pe final de la atâta acțiune cu eroi.

Cred că cel puțin partea cu surpriza o să ne iasă mult mai bine la anul! Oricum, până atunci mai e mult și voi avea timp să și testez tot anul ăsta de ziua mea! Dar nu mă grăbesc. Abia aștept să ne adunăm mâine pe seară cu toții ca să sărbătorim. La mulți ani, mami!

Găsiți mai multe detalii despre Cornel Fătulescu în categoria despre mine sau la pagina de contact. Găsiși mai multe informații despre trainingul gratuit de Scrum din 31 august aici.

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 2122 ori